OM OSS

Pia och Staffan med döttrarna Amanda och Emilia flyttade till Gösslunda Gård 2006. Gården ligger mitt ute på det Öländska alvaret i höjd med Mörbylånga.

Pia har sin bakgrund på Veterinärhögskolan i Uppsala där hon disputerat och är i slutskedet av arbetet inför sin docentur. Staffan har länge arbetat på Pfizer, förutvarande Pharmacia, och har stor erfarenhet av såväl farmakologi, substanstillverkning som logistik med affärsutveckling.

När Pia fick möjlighet att tjänstgöra vid ATG's Hästklinik (på senare år Evidensia) i Kalmar och Staffan på konsultbasis kan arbeta hemifrån såg vi en möjlighet att realisera vår dröm att utveckla en verksamhet inom hästavel. Avsikten med vår avel är att få fram högkvalitativa halvblod främst för dressyr. Vi vänder oss mest till de lite mer erfarna ryttarna där målet är att rida i medelsvår/svår klass.

Som komplement till avelsverksamheten har vi möjlighet att ta emot uppstallning av ridhästar och konvalescenshästar på kortare och längre tid. I det nybyggda ridhuset ordnar vi träningar och det går också bra att komma och rida enskilt eller för egen tränare enligt överenskommelse.

Tyvärr  blev Staffan svårt sjuk och avled hösten 2011. Vi försöker driva verksamheten vidare på samma sätt trots att Staffan inte finns med oss längre.

2019 lades Evidensiakliniken i Kalmar ner och Pia valde då att starta en egen veterinärverksamhet tillsammans med sina två kollegor Jenny och Linda. Mer infoformation om företaget finns under fliken "Veterinär"!


Gösslunda Gård
Gösslunda 210, 386 62 Mörbylånga
 070 642 24 28
gosslunda.gard@gmail.com


Youtube: Gösslunda Gård
Facebook: Gösslunda Ridhus